Zomer 2018 ‘Knopje om en gaan?’

NEI Praktzijk ZON kracht en Energie

Zomer 2018 ‘Knopje om en gaan?

De zomer van 2018, warm en zonnig en dus ook droog en dor…Geniet in het moment, koud en regen komen ook gewoon weer voorbij op een ander moment.

Wanneer we op vakantie gaan willen we heel graag alle problemen thuis laten en even helemaal aan niets denken of moeten voelen. Gewoon genieten met jezelf. Even niets. Lukt dat? Knopje om en gaan?

Fijn als het je lukt. Genieten van het moment, heerlijk. Toch zijn er ook mensen die alles meenemen en niet tot rust komen en thuis niet kunnen loslaten. Hoe ver je ook weggaat van huis, het blijft je dan achtervolgen. Heb je je weleens afgevraagd wat het je brengt door alle sores mee te nemen?

Genieten van het moment lijkt zo makkelijk, maar dat is het niet altijd. Hoe mooi is het dat je genieten van het moment kunt leren! nei-praktijk-zon-zomer-2018-knopje-om-en gaan4

Een mooie oefening is: sluit je ogen en visualiseer dat je op een relaxte stoel zit met uitzicht op de zee, voeten in het water en verder even helemaal niets. Alleen jij met de zee.

Ervaar de rust die het je geeft en ga naar je gevoel, leg je hand op je buik en bedenk hoe heerlijk het is dat je dit mag ervaren. Rust in je hoofd, in je buik. Dit kan overal, ook op je balkon of eigen tuin. Gewoon even met jezelf zijn. Laat je gedachten maar gaan, alles is goed, net zolang totdat je hoofd stil staat. RUST.

Is dat vakantie? En even tot jezelf komen?
Alleen jij weet het.

Vakantie en rust kan voor iedereen een andere invulling hebben.

Foto 1. Druk bezig, met alle energie en aandacht.
Foto 2. Genieten van het moment.
Foto 3. Loslaten.
Foto 4. Op reis, en wat neem ik mee?
En dat is ook allemaal goed voor een welverdiende vakantie.

nei-praktijk-zon-zomer-2018-knopje-om-en gaan2


Vandaag heb ik het besluit genomen dat ik alles kan

Vandaag heb ik het besluit genomen dat ik alles kan

Als je deze tekst leest en binnen laat komen, wat doet dat dan met je? Word je boos, opstandig of onverschillig?

nei-praktijk-zon-eigen-kracht

In mijn praktijk kom ik regelmatig mensen tegen die onzeker zijn over zichzelf. In eerste instantie zijn ze het zichzelf geeneens bewust. Ik leer ze in hun eigen kracht te gaan staan door een eenvoudige oefening.

Op een groot vel laat ik ze de woorden ‘ik sta in mijn eigen kracht’ schrijven. Dit vel leggen ze op de grond, gaan erop staan en ze spreken deze woorden hardop uit.

Wat er dan gebeurt is mooi om zelf te ervaren; ze wiebelen, ze krijgen de woorden haast niet uit hun mond, ze beginnen te huilen of voelen heel duidelijk dat deze woorden niet van hen zijn. Een eenvoudige oefening die heel veel inzichten geeft over jezelf. Waarom lukt het niet om in de dagelijkse flow van het leven te denken en te voelen vanuit je eigen kracht?

Als huiswerk geef ik ze de volgende opdracht mee: leg het papier met de woorden ‘ik sta in mijn eigen kracht’ naast je bed en iedere morgen als je uit je bed komt ga je erop staan en spreek je ‘ik sta in mijn eigen kracht’ hardop uit.

Na 1 week deze oefening iedere dag te doen voel je bij jezelf en naar je omgeving toe al een verandering. Probeer het maar en als je vragen hebt ben je van harte welkom.