Reiki

Reiki is een oeroude, eenvoudige en effectieve behandelingsmethode waarin met handoplegging wordt gewerkt.

Reiki is een onvergelijkbaar eenvoudige en effectieve behandelingsme-thode waarbij met handoplegging wordt gewerkt. Handoplegging op het lichaam van een mens of het lijf van een dier om pijn te verzachten en weg te nemen.

Een ervaring van een tachtigjarige dame na haar eerste behandeling: "Ik heb nog nooit een zo diepe ontspanning gevoeld. Ik was heel rustig en stil, alles in mij was heel ruim. En toen voelde ik dat het in de zieke plaatsen van mijn lichaam begon te werken. Dat er zoiets heerlijks bestaat."
Het is een hele mooie ervaring als het zo direct waarneembaar is, maar de ervaringen van de ontvangers zijn individueel totaal verschillend. Ieder mens is uniek en het verschilt per persoon hoe Reiki ervaren wordt.
De behandeling houdt in: de behandelaar plaatst de handen in een serie posities boven het lichaam van de ontvanger. Reiki doet de rest. De ener-gie heelt op alle niveaus van de mens: fysiek, emotioneel, mentaal en spiri-tueel. De Reiki-energie heelt de totale mens.

Bij de behandeling van hoofdpijn kan Reiki ook andere plaatsen en andere niveaus helen. De handen van de behandelaar worden op de pijnlijke plek, in dit geval het hoofd gelegd. Veel soorten hoofdpijn hebben hun oor-sprong in het spijsverteringssysteem. Als de hoofdpijn het gevolg is van een storing in de darmfunctie, stroomt de energie zowel naar de darmen als naar het hoofd. Beide gebieden liggen op het lichamelijke vlak. Als de hoofdpijn een emotionele oorzaak heeft, bijvoorbeeld stress, dan geneest Reiki ook op dat niveau.
Reiki behandel niet alleen de waarneembare pijn, maar ook de oorzaak van de pijn.

Naast Reiki behandelingen geef ik ook Reiki I, II en III.

Voor meer informatie over Reiki adviseer ik het boek De kern van Reiki van Diane Stein.

Henriëtta Weijters - Hofman is een erkend Reiki Master.


Reiki begint altijd waar de ontvanger haar het meest nodig heeft.

Voor een stromend lichaam.


Interesse in deze unieke methode?

Vul het contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact op


Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Onderwerp

Bericht