Familieopstellingen

Familieopstellingen: Krijg inzicht in jouw plek

De familieopstellingen van de Duitse therapeut Bert Hellingen helpen om inzicht te krijgen in de plek die we in onze familie innemen. Veel persoonlijke problemen, relatieproblemen en levensvragen vinden hun wortels in zogenaamde verstrikkingen in het familiesysteem.

Wat doet een familieopstelling en hoe pas je het toe?

Familieopstellingen is een methode die, ons zonder veel woorden, laat zien welke plek we in ons huidige gezin of onze familie van herkomst innemen. Familieopstellingen helpt om tot dan toe verborgen of half bewuste verbanden te zien, en wat mogelijke wegen zijn om ons, liefdevol, los te maken uit verstrikkingen.

Uitleg van de methode: Familieopstellingen kan uitgelegd worden als een manier van kijken naar de wereld en het leven zonder oordeel, zonder dat het één beter is dan het ander. Met name dit aspect wordt door veel deelnemers als prettig en bevrijdend ervaren.

Voor wie is het bedoeld: Door een familie opstelling te laten maken door een professional kan verhelderende en bevrijdende inzichten geven aan mensen die worstelen met vragen over relaties met hun partner, met ouders, broers of zussen. Ook voor kinderen met vragen over hun eigen leven, over patronen die steeds terugkomen, over een diep onverklaarbaar verdriet of het steeds vastlopen in bijvoorbeeld leerprestaties.

Wat kost een familieopstelling en hoe gaat in zijn werk?

Als therapeut familieopstellingen doe ik de therapie aan de hand van poppen of in de natuur. Op beide manieren krijg je haarscherp waar je bent vastgelopen of waar het probleem zich voordoet.
Door deze inzichten kan je gelijk een veranderslag maken. Na gemiddeld 3 afspraken, soms minder, kan je met de inzichten en tools oude patronen, verstrikkingen loslaten en met je eigen bewustwording verder.
De kosten voor 3 afspraken zijn 250,00 Euro. Wil je 1 losse afspraak dan is het 112,50 Euro.
Familie opstellingen bij Nei Praktijk ZON

Welke familieopstellingen ervaringen zijn er?

Ben je nog niet overtuigd dat familieopstellingen iets voor jou is? Lees dan hier hoe zo’n familieopstelling kan helpen:

Een vrouw komt binnen in mijn praktijk. Ze vertelt dat ze veel last van haar moeder heeft. We stellen haar en haar moeder op. Wat blijkt, dochter heeft heel veel verantwoordelijkheid overgenomen van moeder.
Door de verantwoordelijkheid letterlijk terug te geven, in dit geval in de vorm van een zwaar aardewerk, heeft de dochter het in familieopstellingen terug kunnen geven aan haar moeder. Dit zorgt dus letterlijk in het hoofd en het gevoel van de dochter voor veel verlichting. Ze is zich er bewust van wat er al die tijd fout ging. Door bewustwording kan je er naar kijken en zie je wat er steeds is gebeurd. Dit is nu doorbroken. En de dochter kan met zichzelf verder zonder de last van verantwoordelijkheden die bij haar moeder horen.

Meer informatie nodig?

Wat is je plaats in de familie? Wat heb je overgenomen en is niet van jou? Krijg antwoord op deze vragen met familieopstellingen.

Henriëtta Hofman

NEI coach en Luisterkindwerker
Profielfoto Henriëtta Hofman Nei Praktijk ZON

Familieopstellingen is een bewezen methode. Het helpt inzicht te geven op het eerste oog gecompliceerde situaties.

Neem contact met mij op en laat je verrassen door het resultaat!

Contactformulier

    Contactgegevens

    Telefoon: 06-5166 2660
    E-mail:info@neipraktijkzon.nl