Luisterkind

Luisterkind

De methode Luisterkind helpt iedereen van 0 tot 100 jaar. Een afstemming kan voor zowel jou als jouw kind de oplossing zijn. Wanneer jij of je kind niet goed in je/zijn vel zit, om wat voor reden ook, kan een afstemming helpen. Na een afstemming is er vaak al direct verandering merkbaar.

Is jouw kind:

Huilerig, onrustig?

Angstig, onzeker?

Slecht aan het slapen, met misschien enge dromen?

Of ben jij:

Onrustig?

Op zoek naar evenwicht?

Op zoek naar een oplossing die wél werkt?

Met de Luisterkind-methode behandelen we direct bovenstaande situaties. Wees je ervan bewust dat ik met de Luisterkind-methode een dieperliggende laag van je kind betreed. Een laag die het kind zelf niet zo gemakkelijk verbaal had kunnen of durven laten zien. Ga hier als ouders richting je kind respectvol mee om. Ik ben ervoor om te vertalen naar jou waar het kind ‘mee zit’, zodat jij er verder mee kunt.

Luisterkind-afstemming en leerproblemen

Een Luisterkind-afstemming kan je kind ook helpen bij het verhelpen van leer- en schrijfproblemen. Benieuwd hoe? Neem contact met mij op!

Hoe werkt een Luisterkind-afstemming?

Ik heb de opleiding Luisterkindwerker gevolgd bij Diana Hendriks. De methode Luisterkind van 5 stappen heb ik geïntegreerd in mijn praktijk.

Stap 1

Ik stem mij af op de persoon voor wie de Luisterkind-afstemming is. De naam is ‘Luisterkind’, we zijn immers allemaal ‘kind van’, dus is een Luisterkind-afstemming er voor iedereen. Dit gebeurt op afstand. Je bent niet in de praktijk aanwezig. Voor de afstemming vraag ik naar een foto, geboortedatum of leeftijd, en de gezinssituatie.

Stap 2

Tijdens deze afstemming komt je onderbewuste aan het woord. Je eigen onderbewuste weet precies wat je nodig hebt. Door de vraagstelling van de Luisterkindwerker krijg je mooie inzichten in jezelf.

Stap 3

Alle onderwerpen worden duidelijk, of het nu gaat om gedrag, leerproblemen, slecht slapen of eten, luisteren, lusteloosheid, boosheid, verdriet, moeheid, pijn, de oorsprong van de band met andere familieleden, moeite met gezag, eenzaamheid, overgevoeligheid, eczeem of andere vormen van huiduitslag, onrust enzovoort.

Stap 4

Na de Luisterkind-afstemming ontvang je via e-mail de afstemming met jezelf of kind. Als er aan de hand van de afstemming vragen zijn, hoor ik dat graag, zodat de afstemming voor iedereen duidelijk is. Het kan confronterend zijn, want er wordt je een spiegel voorgehouden. Met de oplossingen die worden aangereikt uit je eigen onderbewuste, is het fijn om vrolijk door te stappen in het leven.

Stap 5

De Luisterkind-afstemmingen gaan op volgorde van binnenkomst van betaling, vragen en foto.

Vervolgstappen

Het kan zijn dat je na een afstemming op je kind verdere afspraken kunt of wilt maken met een andere ondersteunings- of therapievorm, gericht op de punten die je kind in de Luisterkind-afstemming heeft aangegeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de NEI therapie. Zo kan de afstemming een gerichte opstap zijn naar verdere behandelingen. Hierin kan gekozen worden voor de reguliere of de alternatieve zorg. Het kan ook zijn dat de problemen in deze afstemming opgelost zijn omdat de afstemming verhelderend heeft gewerkt, zodat je genoeg handvatten hebt om aan de slag te gaan en verdere stappen niet aan de orde zijn. Dit is per kind en per afstemming verschillend.

Wat mag je van mij verwachten?

Ik ben de eerste opstap naar verbetering van het welzijn van je zoon/dochter. De vervolgstappen zijn aan jou/jullie. Soms kan professionele hulp nodig zijn. Zelf ben ik geen pedagoog, arts of orthopedagoog in welke vorm dan ook. Ik leg de verantwoordelijkheid voor eventuele vervolgstappen dan ook bij de ouders/verzorgers. Wees duidelijk en helder en bereid om je kind datgene te laten vertellen wat hij of zij op dat moment het meest belangrijk vindt, los van je eigen verwachtingen. Ik werk vanuit liefde en zuiverheid en probeer dat ook in ons (mail)contact te bewerkstelligen.

Een goede combinatie

De Luisterkind-afstemming is goed te combineren met de behandeling huilbaby.

Benodigdheden bij een afstemming

Heb je interesse in een Luisterkind-afstemming? Volg dan de stappen zoals hieronder omschreven. Mocht je meer informatie willen, neem dan vrijblijvend contact op.

Stap 1

Voor de afstemming mag je me een foto sturen waar je kind alleen op staat. Kinderen vanaf 10 jaar moeten ervan op de hoogte zijn dat de ouders/verzorgers een afstemming hebben aangevraagd. Bij deze foto graag voor- en achternaam en leeftijd vermelden.

Stap 2

Ook verneem ik graag hoe de gezinssituatie is: gescheiden ouders, het kind woont alleen bij papa of mama, samengesteld gezin, broertjes, zusjes enzovoort. Dit alles wordt per e-mail gestuurd.

Stap 3

De kosten voor de afstemming bedragen €85,-. Dit bedrag mag overgemaakt worden op rekeningnummer NL55INGB0007077120 o.v.v. ZON Praktijk voor NEI coaching H. Hofman & Luisterkind + jouw naam.

Zodra alles binnen is, zal de afstemming binnen twee weken klaar zijn, tenzij vooraf anders vermeld.

Ervaringen

Bij Henriëtta verblijf je in een goedverzorgde en heerlijk knusse & luxe cottage van wellness, flora & fauna & (self)care. Daarbij leidt ze je professioneel door cursussen met haar kennis en kunde en heeft ze een intuïtieve feel, die hiervoor nodig is wmb. Kortom: een rijke experience: ik voel me vol.

- Hanneke

Lieve Henriëtta, Dank je wel voor de mooie geweldige en waardevolle opleiding. En jouw gastvrije ontvangst. Ik ben heel veel inzichten verder en heb in Luisterkind mijn passie gevonden. Ik ben je hier heel dankbaar voor.

- Ilse

Dankjewel lieve Henrietta, je hebt een hele fijne energie. Precies wat luisterkind nodig heeft!

- Kelly