Blog

Met mijzelf in de knoop, waar liggen mijn grenzen?

Vorige week floot mijn lichaam mij weer eens terug. Teveel in de agenda gezet, te vol, teveel, vol hoofd, ik neem geen tijd voor mijzelf, iedereen belangrijker vinden dan mijzelf. Tja, dan roept mijn lichaam wel weer, “ho, stop”, griep verschijnselen, dus ook weer langs de teststraat. Negatief, maar een ander soort griep kan toch ook even venijnig zijn. Acuut mijn agenda leeggehaald, en mijzelf rust gegeven.

Kinderen en een echtgenoot die tegen mij zeggen, eh je weet het altijd zo goed voor ons maar voor jezelf geldt dit niet? Ja ik weet het, het is zeer hardnekkig. Te hardnekkig besef ik.

Vandaag en de komende 3 dagen, ben ik thuis, en spreek ik niets af. Gewoon omdat het niet gaat. Er is namelijk geen ruimte meer voor mijzelf, mijn interesses, mijn rust. Het voelt als chaos in mijn hoofd. Vanavond dan nu ook echt aan de slag met mijzelf. Mijn grenzen, en alles leuk vinden, voelt altijd wel goed, maar nu niet meer.

Grenzen, begrenzen! Tijd en ruimte voor mijzelf door gewoon “nee” te zeggen op de juiste momenten. Dan toch maar duidelijke afspraken met mijzelf maken en mij daar aan houden.

Grenzen aangeven, wat is mijn grens? Wat kan ik behappen en wat is niet meer mogelijk?

Mijn eigen spoor weer op

Dan blijkt dat ik een zijstap heb gemaakt naar een opleiding, die zeker bij mij past, maar waar ik eigenlijk helemaal geen tijd voor heb. Heen en weer geslingerd worden tussen het gevoel om voor mijzelf te mogen kiezen en het gevoel van falen. Ik kan het herleiden, maar het gevoel is er wel.

Gisteren de opleiding opgezegd, dat voelde natuurlijk dubbel, maar vandaag merk ik dat mijn flow voor mijn eigen praktijk en alles wat heeft zitten wachten op mij, weer terugkomt. Ik was gewoon verlamd door een gevoel van niet meer weten waar ik moet beginnen. Daar ging dus de griep aan vooraf en vervolgens zoveel onrust in mijn lijf dat ik tot bijna niets kwam.Terugkijkend en samengevat komt het erop neer, dat ik heel veel dingen leuk vind en overal interesse in heb en dat ik soms de verkeerde afslag neem.

Nu dus weer helemaal op mijn eigen spoor, en happy met de resultaten die het geeft als ik keuzes maak, de enige juiste keuze voor mijzelf. Dan is er pas weer rust en ruimte voor alle dingen die ik al doe.

Ervaringen

Bij Henriëtta verblijf je in een goedverzorgde en heerlijk knusse & luxe cottage van wellness, flora & fauna & (self)care. Daarbij leidt ze je professioneel door cursussen met haar kennis en kunde en heeft ze een intuïtieve feel, die hiervoor nodig is wmb. Kortom: een rijke experience: ik voel me vol.

- Hanneke

Lieve Henriëtta, Dank je wel voor de mooie geweldige en waardevolle opleiding. En jouw gastvrije ontvangst. Ik ben heel veel inzichten verder en heb in Luisterkind mijn passie gevonden. Ik ben je hier heel dankbaar voor.

- Ilse

Dankjewel lieve Henrietta, je hebt een hele fijne energie. Precies wat luisterkind nodig heeft!

- Kelly