Blog

Mijn persoonlijke ervaring

In een jaar tijd kan de wereld en je eigen situatie aardig veranderd zijn. Een verandering die je niet ziet aankomen en toch gebeurt.

ervaring

Als je alleen al het Covid-19 jaar bekijkt. En dan is er nog niets persoonlijks. Zoals ik eerder heb geschreven, was ik voor een 2e keer gescheiden. Zo echt niet bij mij passend en toch gebeurt het mij. En dan gebeurt er na een half jaar het volgende:

Omdat er een afspraak met mijn ex-man is gemaakt in de zomer van 2020, om nog wat persoonlijke spullen op te halen, raken we met elkaar in gesprek. En sinds hele lange tijd kunnen we weer naar elkaar luisteren. Ons gevoel voor elkaar is niet weg.

Jack vraagt of ik therapie/coaching nog zou willen. Met de intentie waar zijn we elkaar kwijt geraakt. We kunnen hopen maar vooral met een open mind samen kijken. Hij is op zoek gegaan naar een communicatiecoach, het zijn Tamara en Gert-Jan Schouten uit Nistelrode geworden.

We leren te communiceren met elkaar en we willen elkaar heel graag begrijpen. Natuurlijk, het ging heel vaak goed maar er waren ook moeilijke momenten. En toen bleek dat we een heleboel hadden geleerd van onze coaches. We pasten de technieken toe, die vooral bestonden door goed naar elkaar te luisteren maar ook nu te weten waar de trigger points lagen van elkaar.

Het is nu maart 2021, we zijn weer bij elkaar. Wat zijn wij blij en emotioneel.

De Covid-19 tijd is niet makkelijk, maar voor ons heerlijk om in onze eigen bubbel dit helemaal samen te kunnen doen. Vertrouwen op elkaar, alles uitspreken naar elkaar en zien hoe de ander groeit. Het bijzondere wil dat in mijn praktijk mensen met relatieproblemen vaak bij elkaar zijn gebleven. Met elkaar keken we dan wat er wel leuk was aan de ander, wat zijn je wensen, bespreek je die met de ander?

Maar helaas, een partner en coach tegelijk zijn, dat werkt niet. En dat wil ik ook niet. Ieder individu is verantwoordelijk voor zijn houding en voor wat hij of zij zegt. Dus met deze ervaring er weer bij, waarin ik altijd al geloofde als je eenmaal voor elkaar hebt gekozen dat er altijd een weg is om elkaar terug te vinden, weet ik dat het echt kan werken.

En zo zie je dat iedereen zijn eigen levenspad heeft te bewandelen. Ik begrijp best dat er ook vragen rijzen bij dit verhaal. Maar alles uitschrijven was hiervan niet de bedoeling. Het is daarnaast mijn/ons pad en deze neem ik ook in bescherming.

Het is fijn om steeds meer te beseffen dat niet alles uit te stippelen valt. Dat er verrassingen zijn in het leven zowel positief als negatief. Maar als je open wilt staan voor alles wat er op je pad komt dan heeft het leven je heel veel te bieden.

Ervaringen

Wauw, wat een inzichten na mijn eerste NEI therapie/coaching ervaring met Henriëtta. Het is zo bijzonder om te ervaren dat alle antwoorden eigenlijk allemaal in mijzelf zitten, het is herkenning, soms schaamte, opluchting en weten dat het vanaf nu gekeerd kan worden omdat ik het mij bewust ben geworden, hoe ik het kan veranderen. Henriëtta prikt door mij heen, altijd liefdevol maar soms ook streng, mij een spiegel voorhoudend. Maar dit zorgt voor een werkelijke verandering in mijzelf en zo kan ik weer verder. Opgeruimd en ik herken het nu. Heel veel dank hiervoor, Henriëtta!

- anoniem

8 september 2023 begon mijn reis op weg naar de Stille Wille. Toen nog een onbekend avontuur voor mij. Een warme en hartelijk eerste ontmoeting met mijn medecursist en jou. In de stralende zon, de eerste les zittend in je groene tuin, onder de bomen en daarna de lessen knus en warm samen bij de open haard. Iedere lesdag voelde als een groot cadeau aan mezelf. In alle rust en ruimte, in veiligheid en vertrouwen, mezelf stap voor stap openstellen en de Luisterkindmethode leren ontdekken en omarmen. Met jou bemoediging, door jouw tips, vragen en vertrouwen in mij leerde ik om te geloven in mezelf. Henriëtta, ik heb je leren kennen als een liefdevol, warm, open, eerlijk, betrouwbaar en zeer gastvrij mens. Dank je wel dat jij op mijn pad bent gekomen en ik met en van jou Luisterkind mocht leren. Liefs Christel.

- Christel

Lieve Henriëtta, enorm bedankt voor alle lessen die ik bij jou heb gevolgd voor Luisterkind. Bedankt voor de coaching, de tips, het geduld, alle feedback, begeleiding, bemoedigende woorden, het veilige gevoel, de heerlijke versnaperingen, drankjes, zelfgemaakte cake en uitgebreide lunches op het mooie, serene Stille Wille. Ik heb intens genoten. Dikke knuffel, Monique.

- Monique