Blog

Mijn persoonlijke ervaring

In een jaar tijd kan de wereld en je eigen situatie aardig veranderd zijn. Een verandering die je niet ziet aankomen en toch gebeurt.

Als je alleen al het Covid-19 jaar bekijkt. En dan is er nog niets persoonlijks. Zoals ik eerder heb geschreven, was ik voor een 2e keer gescheiden. Zo echt niet bij mij passend en toch gebeurt het mij. En dan gebeurt er na een half jaar het volgende:

Omdat er een afspraak met mijn ex-man is gemaakt in de zomer van 2020, om nog wat persoonlijke spullen op te halen, raken we met elkaar in gesprek. En sinds hele lange tijd kunnen we weer naar elkaar luisteren. Ons gevoel voor elkaar is niet weg.

Jack vraagt of ik therapie/coaching nog zou willen. Met de intentie waar zijn we elkaar kwijt geraakt. We kunnen hopen maar vooral met een open mind samen kijken. Hij is op zoek gegaan naar een communicatiecoach, het zijn Tamara en Gert-Jan Schouten uit Nistelrode geworden.

We leren te communiceren met elkaar en we willen elkaar heel graag begrijpen. Natuurlijk, het ging heel vaak goed maar er waren ook moeilijke momenten. En toen bleek dat we een heleboel hadden geleerd van onze coaches. We pasten de technieken toe, die vooral bestonden door goed naar elkaar te luisteren maar ook nu te weten waar de trigger points lagen van elkaar.

Het is nu maart 2021, we zijn weer bij elkaar. Wat zijn wij blij en emotioneel.

De Covid-19 tijd is niet makkelijk, maar voor ons heerlijk om in onze eigen bubbel dit helemaal samen te kunnen doen. Vertrouwen op elkaar, alles uitspreken naar elkaar en zien hoe de ander groeit. Het bijzondere wil dat in mijn praktijk mensen met relatieproblemen vaak bij elkaar zijn gebleven. Met elkaar keken we dan wat er wel leuk was aan de ander, wat zijn je wensen, bespreek je die met de ander?

Maar helaas, een partner en coach tegelijk zijn, dat werkt niet. En dat wil ik ook niet. Ieder individu is verantwoordelijk voor zijn houding en voor wat hij of zij zegt. Dus met deze ervaring er weer bij, waarin ik altijd al geloofde als je eenmaal voor elkaar hebt gekozen dat er altijd een weg is om elkaar terug te vinden, weet ik dat het echt kan werken.

En zo zie je dat iedereen zijn eigen levenspad heeft te bewandelen. Ik begrijp best dat er ook vragen rijzen bij dit verhaal. Maar alles uitschrijven was hiervan niet de bedoeling. Het is daarnaast mijn/ons pad en deze neem ik ook in bescherming.

Het is fijn om steeds meer te beseffen dat niet alles uit te stippelen valt. Dat er verrassingen zijn in het leven zowel positief als negatief. Maar als je open wilt staan voor alles wat er op je pad komt dan heeft het leven je heel veel te bieden.

Ervaringen

Bij Henriëtta verblijf je in een goedverzorgde en heerlijk knusse & luxe cottage van wellness, flora & fauna & (self)care. Daarbij leidt ze je professioneel door cursussen met haar kennis en kunde en heeft ze een intuïtieve feel, die hiervoor nodig is wmb. Kortom: een rijke experience: ik voel me vol.

- Hanneke

Lieve Henriëtta, Dank je wel voor de mooie geweldige en waardevolle opleiding. En jouw gastvrije ontvangst. Ik ben heel veel inzichten verder en heb in Luisterkind mijn passie gevonden. Ik ben je hier heel dankbaar voor.

- Ilse

Dankjewel lieve Henrietta, je hebt een hele fijne energie. Precies wat luisterkind nodig heeft!

- Kelly