Reiki

Reiki

Reiki is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze. Bij een reiki-behandeling wordt er met handoplegging gewerkt. Door de handen vlak boven het hoofd of lichaam van een mens (of dier) te leggen, wordt de pijn verzacht of gaat de pijn zelfs helemaal weg. Reiki kan ingezet worden bij veel medische klachten. Denk hierbij aan hoofdpijn, migraine, rugklachten, eczeem en nog veel meer. Reiki kan natuurlijk ook preventief ingezet worden. Lees hieronder meer over reiki, een prettige behandeling voor diepe ontspanning en meer evenwicht in je leven.

Wanneer kies je voor reiki?

Reiki is een alternatieve geneeswijze die ingezet kan worden bij allerlei klachten. Je hoeft trouwens geen klachten te hebben om voor reiki te kiezen. Het is een mooie en eenvoudige manier om jezelf bewust te maken en te helen. Ook kun je dit doorgeven naar een ander die dit ook wil ontvangen. Je hoeft niet te praten tijdens de behandeling, dus je herbeleeft geen trauma’s. Het is een ontspannende ervaring.

Handen hebben een helende werking. Iedereen heeft het in zich. Als een kind bijvoorbeeld een zere knie heeft of zich ergens aan stoot, leg je al gauw de handen op de zere plek. Handen werken verzachtend. Je draagt warmte, rust, genezende kracht, zorgzaamheid en liefde over. Het geeft een gevoel van geborgenheid.

Klachten die met reiki behandeld kunnen worden, zijn onder andere hoofdpijn, migraine, burn-out, blessure, eczeem, spijsverteringsklachten, slapeloosheid en schouder- en rugpijn. Reiki kan ook ondersteunend werken bij kanker. Reiki kan weliswaar geen kanker bestrijden, maar biedt wel mentale en lichamelijke ondersteuning middels handoplegging. Je hoeft niet te praten of iets te doen. Reiki geeft je alle rust en ruimte.

Wat doet reiki met je lichaam?

Reiki biedt je vele voordelen. Maak kennis met deze verrassend effectieve totaalbehandeling voor lichaam en geest!

Werkt stressverlichtend

Is goed voor de nachtrust

Werkt pijnverlichtend

Versnelt het zelfgenezingsproces

Doorbreekt oude patronen

Boost je immuunsysteem

Zorgt voor meer focus en energie

Zorgt voor een diepe ontspanning

Het verschilt per persoon hoe reiki wordt ervaren. Na een eerste behandeling met reiki voel je een diepe ontspanning. Het geeft je een bevrijdend gevoel. En het fijne is dat reiki direct effectief is. Je geniet nog dagenlang na van de voordelen. Zelfs als je het idee hebt dat je niets hebt ervaren, zal de reiki-behandeling haar werk doen.

Reiki is niet schadelijk of gevaarlijk voor je gezondheid. Bekende bijwerkingen zijn hoofdpijn, misselijkheid of het hebben van een droge mond. Over het algemeen komen de bijwerkingen niet vaak voor en zijn deze van korte duur.

Wat is een reiki-massage of handoplegging?

Laat je niet misleiden door de naam ‘reiki-massage’. Bij een reiki-massage (of reiki-behandeling) bij NEI Praktijk ZON wordt je lichaam namelijk niet gemasseerd of gekneed. Reiki werkt met handopleggingen. De handen bevinden zich net boven je lichaam en dus net boven je kleren. Het is een laagdrempelige en prettige behandeling!

In deze tijd, waarin we elkaar minder aanraken, kan het misschien juist wél fijn zijn om aangeraakt te worden. Ga je voor de combibehandeling reiki + vlindermassage? Tijdens de vlindermassage wordt het lichaam dan wél vederlicht aangeraakt. Je ervaart het als een warm en aangenaam bad.

Waarom kiezen voor Henriëtta als jouw Reiki Master?

Eerlijk is eerlijk: NEI Praktijk ZON is niet de enige plek die reiki aanbiedt. Wel zijn er aspecten die een reiki-behandeling bij NEI Praktijk ZON uniek maken. Kies voor een reiki-behandeling van een bevoegd Reiki Master!

Gecertificeerd Reiki Master

Fysieke en mentale ondersteuning

Warme en betrokken behandelaar

Geschikt voor jong en oud (ook dieren)

Geen praatsessies

Duidelijke uitleg

Laagdrempelige behandeling

Veilige, aangename omgeving

Eerlijk advies

Ervaringen

Bij Henriëtta verblijf je in een goedverzorgde en heerlijk knusse & luxe cottage van wellness, flora & fauna & (self)care. Daarbij leidt ze je professioneel door cursussen met haar kennis en kunde en heeft ze een intuïtieve feel, die hiervoor nodig is wmb. Kortom: een rijke experience: ik voel me vol.

- Hanneke

Lieve Henriëtta, Dank je wel voor de mooie geweldige en waardevolle opleiding. En jouw gastvrije ontvangst. Ik ben heel veel inzichten verder en heb in Luisterkind mijn passie gevonden. Ik ben je hier heel dankbaar voor.

- Ilse

Dankjewel lieve Henrietta, je hebt een hele fijne energie. Precies wat luisterkind nodig heeft!

- Kelly