Blog

Uitgelicht uit mijn praktijk

Tijdens de zomervakantie waren er verschillende aanvragen voor een Luisterkindafstemming. Soms was het zó dringend dat ouders mij in hun vakantie benaderden of ik een afstemming met hun kind wilde maken omdat ze niet meer wisten wat te doen.

Luisterkindafstemming

De klachten waren dan zo heftig. Schreeuwen en schoppen, een grote mond en niet willen eten en luisteren. De ouders zaten met hun handen in het haar, dit vertelden ze dan ook in de aanvraag. Zo kwam ook dit meisje voorbij. Hier lees je een samenvatting van de Luisterkindafstemming.

Anke is dwars en zet de boel in huis graag op stelten. Wanneer ik haar ontmoet reageert ze opstandig maar wil wel met mij praten. Ze vindt het heel belangrijk dat ik luister, echt naar haar wil luisteren. Ze trekt het in twijfel, maar ik stel haar gerust.

Ze start het gesprek door te vertellen dat ze heus wel weet dat ze thuis zich als een draak gedraagt. Dit zijn haar eigen woorden en ze is 3 jaar. Als ik aan haar vraag waarom ze dat doet, dan weet ze het eerst niet zo goed, maar na eventjes erover na te denken roept ze: “om leven in de tent te krijgen anders is het zo saai in huis”. Later komen we erachter dat ze in een vorig leven flink haar mannetje heeft moeten staan en weinig liefde heeft gekregen.

Als ik haar vertel dat ze in dit leven, het oude leven helemaal mag loslaten, en in dit leven zoveel liefde ontvangt van haar papa en mama. Dit besef maakt haar gelijk zachter en zorgt ervoor dat het thuis gelijk al beter gaat. Ook omdat de ouders nu weten dat ze heel duidelijk naar haar mogen zijn. Dat heeft ze echt nodig, ook dat geeft ze vanuit haar onderbewuste aan, wanneer er geen duidelijke grenzen zijn, zal ze grenzeloos zijn net zolang totdat iemand het opgeeft.

De ouders geven na de afstemming een reactie aan mij terug: ze hebben een andere dochter in huis en ze gaan met alles aan de slag. Ze hebben met tranen in hun ogen de afstemming gelezen en herkennen hun dochter en hun eigen gedrag hier helemaal in.

Ervaringen

Wauw, wat een inzichten na mijn eerste NEI therapie/coaching ervaring met Henriëtta. Het is zo bijzonder om te ervaren dat alle antwoorden eigenlijk allemaal in mijzelf zitten, het is herkenning, soms schaamte, opluchting en weten dat het vanaf nu gekeerd kan worden omdat ik het mij bewust ben geworden, hoe ik het kan veranderen. Henriëtta prikt door mij heen, altijd liefdevol maar soms ook streng, mij een spiegel voorhoudend. Maar dit zorgt voor een werkelijke verandering in mijzelf en zo kan ik weer verder. Opgeruimd en ik herken het nu. Heel veel dank hiervoor, Henriëtta!

- anoniem

8 september 2023 begon mijn reis op weg naar de Stille Wille. Toen nog een onbekend avontuur voor mij. Een warme en hartelijk eerste ontmoeting met mijn medecursist en jou. In de stralende zon, de eerste les zittend in je groene tuin, onder de bomen en daarna de lessen knus en warm samen bij de open haard. Iedere lesdag voelde als een groot cadeau aan mezelf. In alle rust en ruimte, in veiligheid en vertrouwen, mezelf stap voor stap openstellen en de Luisterkindmethode leren ontdekken en omarmen. Met jou bemoediging, door jouw tips, vragen en vertrouwen in mij leerde ik om te geloven in mezelf. Henriëtta, ik heb je leren kennen als een liefdevol, warm, open, eerlijk, betrouwbaar en zeer gastvrij mens. Dank je wel dat jij op mijn pad bent gekomen en ik met en van jou Luisterkind mocht leren. Liefs Christel.

- Christel

Lieve Henriëtta, enorm bedankt voor alle lessen die ik bij jou heb gevolgd voor Luisterkind. Bedankt voor de coaching, de tips, het geduld, alle feedback, begeleiding, bemoedigende woorden, het veilige gevoel, de heerlijke versnaperingen, drankjes, zelfgemaakte cake en uitgebreide lunches op het mooie, serene Stille Wille. Ik heb intens genoten. Dikke knuffel, Monique.

- Monique