Blog

Vandaag heb ik het besluit genomen dat ik alles kan

Als je deze tekst leest en binnen laat komen, wat doet dat dan met je? Word je boos, opstandig of onverschillig?

besluit

In mijn praktijk kom ik regelmatig mensen tegen die onzeker zijn over zichzelf. In eerste instantie zijn ze het zichzelf geeneens bewust. Ik leer ze in hun eigen kracht te gaan staan door een eenvoudige oefening.

Op een groot vel laat ik ze de woorden ‘ik sta in mijn eigen kracht’ schrijven. Dit vel leggen ze op de grond, gaan erop staan en ze spreken deze woorden hardop uit.

Wat er dan gebeurt is mooi om zelf te ervaren; ze wiebelen, ze krijgen de woorden haast niet uit hun mond, ze beginnen te huilen of voelen heel duidelijk dat deze woorden niet van hen zijn. Een eenvoudige oefening die heel veel inzichten geeft over jezelf. Waarom lukt het niet om in de dagelijkse flow van het leven te denken en te voelen vanuit je eigen kracht?

Als huiswerk geef ik ze de volgende opdracht mee: leg het papier met de woorden ‘ik sta in mijn eigen kracht’ naast je bed en iedere morgen als je uit je bed komt ga je erop staan en spreek je ‘ik sta in mijn eigen kracht’ hardop uit.

Na 1 week deze oefening iedere dag te doen voel je bij jezelf en naar je omgeving toe al een verandering. Probeer het maar en als je vragen hebt ben je van harte welkom.

Ervaringen

Wauw, wat een inzichten na mijn eerste NEI therapie/coaching ervaring met Henriëtta. Het is zo bijzonder om te ervaren dat alle antwoorden eigenlijk allemaal in mijzelf zitten, het is herkenning, soms schaamte, opluchting en weten dat het vanaf nu gekeerd kan worden omdat ik het mij bewust ben geworden, hoe ik het kan veranderen. Henriëtta prikt door mij heen, altijd liefdevol maar soms ook streng, mij een spiegel voorhoudend. Maar dit zorgt voor een werkelijke verandering in mijzelf en zo kan ik weer verder. Opgeruimd en ik herken het nu. Heel veel dank hiervoor, Henriëtta!

- anoniem

8 september 2023 begon mijn reis op weg naar de Stille Wille. Toen nog een onbekend avontuur voor mij. Een warme en hartelijk eerste ontmoeting met mijn medecursist en jou. In de stralende zon, de eerste les zittend in je groene tuin, onder de bomen en daarna de lessen knus en warm samen bij de open haard. Iedere lesdag voelde als een groot cadeau aan mezelf. In alle rust en ruimte, in veiligheid en vertrouwen, mezelf stap voor stap openstellen en de Luisterkindmethode leren ontdekken en omarmen. Met jou bemoediging, door jouw tips, vragen en vertrouwen in mij leerde ik om te geloven in mezelf. Henriëtta, ik heb je leren kennen als een liefdevol, warm, open, eerlijk, betrouwbaar en zeer gastvrij mens. Dank je wel dat jij op mijn pad bent gekomen en ik met en van jou Luisterkind mocht leren. Liefs Christel.

- Christel

Lieve Henriëtta, enorm bedankt voor alle lessen die ik bij jou heb gevolgd voor Luisterkind. Bedankt voor de coaching, de tips, het geduld, alle feedback, begeleiding, bemoedigende woorden, het veilige gevoel, de heerlijke versnaperingen, drankjes, zelfgemaakte cake en uitgebreide lunches op het mooie, serene Stille Wille. Ik heb intens genoten. Dikke knuffel, Monique.

- Monique