Reiki

Wat is reiki & hoe ziet een reiki-behandeling bij NEI Praktijk ZON eruit?

Reiki is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze. Bij een reiki-behandeling wordt er met handoplegging gewerkt. Door de handen vlak boven het hoofd of lichaam van een mens (of dier) te leggen verzacht de pijn of gaat de pijn zelfs helemaal weg. Je kan het inzetten bij veel medische klachten. Denk hierbij aan hoofdpijn, migraine, rugklachten, eczeem en veel meer. Reiki kan je natuurlijk ook preventief inzetten. Lees hieronder meer over reiki: een prettige behandeling voor diepe ontspanning en meer evenwicht in je leven.

Wat is reiki en wat doet het met je lichaam?

De Reiki-behandeling houdt het volgende in: de reiki master/behandelaar plaatst de handen in een serie posities boven het lichaam van de ontvanger. Reiki doet de rest. De energie heelt op alle niveaus van de mens: fysiek, emotioneel, mentaal en spiri-tueel. De Reiki-energie heelt de totale mens.

Wat gebeurt er bij een Reiki behandeling?

Bij de behandeling van hoofdpijn kan Reiki ook andere plaatsen en andere niveaus helen. De handen van de behandelaar worden op de pijnlijke plek, in dit geval het hoofd gelegd. Veel soorten hoofdpijn hebben hun oorsprong in het spijsverteringssysteem. Als de hoofdpijn het gevolg is van een storing in de darmfunctie, stroomt de energie zowel naar de darmen als naar het hoofd. Beide gebieden liggen op het lichamelijke vlak. Als de hoofdpijn een emotionele oorzaak heeft, bijvoorbeeld stress, dan geneest Reiki ook op dat niveau. Reiki behandelt niet alleen de waarneembare pijn, maar ook de oorzaak van de pijn.

Voor meer informatie over Reiki adviseer ik het boek De kern van Reiki van Diane Stein.

Na hoe vaak heeft een reiki behandeling effect?

Dit is sterk afhankelijk van de klacht waarmee je loopt. Soms geneest de klacht al na 1 behandeling. Bij de andere klacht is de zoektocht naar de oorzaak van de klacht wat langduriger, waardoor het meerdere sessies kan duren.

Hoe ervaren mensen een Reiki behandeling?

Een ervaring van een tachtigjarige dame na haar eerste behandeling: “Ik heb nog nooit zo een diepe ontspanning gevoeld. Ik was heel rustig en stil, alles in mij was heel ruim. En toen voelde ik dat het in de zieke plaatsen van mijn lichaam begon te werken. Dat er zoiets heerlijks bestaat.”

Het is een hele mooie ervaring als het zo direct waarneembaar is, maar de ervaringen van de ontvangers zijn individueel totaal verschillend. Ieder mens is uniek en het verschilt per persoon hoe Reiki ervaren wordt.

Reiki bij Nei Praktijk ZON

Wat is een reiki massage?

Reiki kan je op verschillende manieren toepassen. Van oorsprong geef je Reiki net boven het lichaam en raak je het net niet aan. Dat kan een hele prettige en fijne manier zijn om te ontvangen, zo voel je nooit de druk van degene die Reiki geeft.

In deze tijd van elkaar bijna niet meer aanraken kan het juist ook zeer helend zijn om het lichaam wel net aan te raken, maar dan vederlicht, zodat de ontvanger het als een warm en aangenaam bad ervaart. Dit wordt ook wel een reiki massage of handoplegging genoemd. Hierbij worden blokkades in het lichaam aangeraakt en zet een zelfhelingsproces in gang.

Naast deze technieken kan je er ook voor kiezen om een intuïtieve massage te ontvangen, hierin worden de Reiki technieken in combinatie met Holistic Pulsing en de reguliere ontspanningsmassage samengebracht. Zowel bij handoplegging als massage zal je lichaam heerlijk ontspannen zijn. Alle blokkades in je lichaam zijn aangeraakt om zo verlichting te geven aan pijn en stress.

Wat zijn de behandeling kosten bij Reiki?

De kosten voor een ontspanningsbehandeling van 60 minuten zijn 75,00 Euro en voor een specifieke behandeling (vanaf 15 minuten) 25,00 Euro. Bij een specifieke behandeling gaat het om alleen de pijnplek te behandelen met Reiki.
Daarnaast kan Reiki samen gaan met de vlindermassage. Totaal zorgt dit voor het stimuleren van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Hiervan zijn de kosten 75,00 euro voor 60 minuten Reiki + vlindermassage.

Wat is reiki precies?

Reiki is een alternatieve behandelvorm. Met reiki hef je blokkades in het lichaam op. Dit kunnen fysieke, mentale, emotionele, energetische en zelfs spirituele blokkades zijn. De leer van de Japanse Mikao Usui gaat ervan uit dat je universele energie beter stroomt na reiki. Stroomt je energie niet goed door de energiebanen? Dan kan dat klachten geven. Met reiki neem je die blokkades weg. En dit bevordert dan weer het zelfgenezend proces van je lichaam. Er wordt niet alleen gekeken naar de symptomen, maar ook naar de oorzaak van de klacht.

Voor meer informatie over Reiki adviseer ik het boek De kern van Reiki van Diane Stein.

Bij NEI Praktijk Zon kan je terecht voor een reiki-behandeling of een reiki-cursus. Ik ben een certificeerd Reiki Master. Dit betekent dat ik een onderwijsgraad heb om de cursussen reiki I, reiki II en reiki III te mogen geven. Iedere reiki-cursus is inclusief een kennismaking, meditatie met oefeningen, drinken, vegetarische lunch, cursusboek, terugkom-moment en een certificaat.

Wat is reiki 1?

Reiki I is de eerste graad en werkt op mentaal en fysiek niveau.

Met welke kennis ga je naar huis?
Door middel van handoplegging heb je geleerd hoe je jezelf kan behandelen; zowel voor lichamelijke als geestelijke klachten. Ook weet je hoe je een ander, die fysiek aanwezig is, kan behandelen. Tip: ook toepasbaar bij dieren, want met Reiki I kan je bijvoorbeeld je eigen paard reiki geven.

Wil je Reiki I-graad ontvangen? Bij NEI Praktijk ZON zijn er 2 mogelijkheden. Je kan Reiki I individueel ontvangen (van 10.00 tot 14.00 uur, op afspraak) óf in een groep van maximaal 4 personen (van 10.00 tot 16.00 uur, zie website voor actuele data).

Wat is reiki niveau 2?

Reiki niveau II is het logische vervolg als je Reiki I-graad hebt ontvangen.

Met welke kennis ga je naar huis?
Deze reiki II-cursus volg je als je wilt weten hoe je jezelf en anderen nog dieper kan ondersteunen, op afstand. Je leert bij de inwijding van reiki II de afstandssymbolen voor nog meer kracht. We oefenen ermee door de symbolen te tekenen, te visualiseren en toe te passen.

Wil je Reiki II-graad ontvangen? Bij NEI Praktijk ZON zijn er 2 mogelijkheden. Je kan Reiki II individueel ontvangen (van 10.00 tot 14.00 uur, op afspraak) óf in een groep van maximaal 4 personen (van 10.00 tot 16.00 uur, zie website voor actuele data).

Wat is reiki 3?

Reiki niveau 3 is de derde graad. Het is de onderwijsgraad met informatie over de wijze waarop de Reiki-inwijding aan de ander wordt gegeven.

Met welke kennis ga je naar huis?
Na de cursus Reiki III mag je jezelf een Reiki Master noemen. Bij een inwijding van reiki III werk je ook nog met het vierde en vijfde reiki-symbool. Je leert een ander hoe diegene inwijdingen kan geven, zodat diegene de kennis verder over kan dragen. Met Reiki III ben je bevoegd om bijvoorbeeld je eigen reiki-praktijk te openen.

Wil je Reiki III-graad ontvangen? Dit is alleen mogelijk als je Reiki graad I + II succesvol hebt afgerond. Je kan Reiki III enkel individueel ontvangen (van 10.00 tot 14.00 uur, op afspraak).

Wat is een reiki-behandeling?

Reiki is een alternatieve geneeswijze die je inzet bij allerlei klachten. Je hoeft trouwens geen klachten te hebben om voor reiki te gaan. Het is zo’n mooie en eenvoudige manier om jezelf bewust te maken en te helen. Ook kan je dit doorgeven naar een ander die dit ook wil ontvangen. Je hoeft niet te praten tijdens de behandeling, dus je herbeleeft geen trauma’s. Het is een ontspannende ervaring.

Reiki is een alternatieve geneeswijze die je inzet bij allerlei klachten. Je hoeft trouwens geen klachten te hebben om voor reiki te gaan. Het is zo’n mooie en eenvoudige manier om jezelf bewust te maken en te helen. Ook kan je dit doorgeven naar een ander die dit ook wil ontvangen. Je hoeft niet te praten tijdens de behandeling, dus je herbeleeft geen trauma’s. Het is een ontspannende ervaring.

Handen hebben een helende werking. Iedereen heeft het in zich. Als een kind bijvoorbeeld een zere knie heeft of zich ergens aan stoot, dan leg je al gauw de handen op de zere plek. Handen werken verzachtend. Je draagt warmte, rust, genezende kracht, zorgzaamheid en liefde over. Het geeft je een gevoel van geborgenheid.

Klachten die je onder andere met reiki kan behandelen zijn (indicaties): hoofdpijn, migraine, burn-out, blessure, eczeem, spijsverteringsklachten, slapeloosheid, schouder- of rugpijn en veel meer.

Reiki bij Nei Praktijk ZON

Wat doet reiki met je lichaam?

Reiki biedt je vele voordelen. Maak kennis met deze verrassend effectieve totaalbehandeling voor lichaam en geest!

 • Stressverlichtend
 • Goed voor de nachtrust
 • Pijnverlichtend
 • Versnelt het zelfgenezingsproces
 • Doorbreekt oude patronen
 • Boost je immuunsysteem
 • Meer focus en energie
 • Diepe ontspanning

Het verschilt per persoon hoe reiki wordt ervaren. Na een eerste behandeling reiki voel je een diepe ontspanning. Het geeft je een bevrijdend gevoel. En het fijne is dat reiki direct effectief is. Je geniet nog dagenlang na van de voordelen. Zelfs als je het idee hebt dat je niets hebt ervaren, dan zal de reiki-behandeling het werk doen.

Reiki is niet schadelijk of gevaarlijk voor je gezondheid. Bekende bijwerkingen zijn: hoofdpijn, misselijkheid of het hebben van een droge mond. Over het algemeen komen de bijwerkingen niet vaak voor en zijn deze van korte duur. Reiki kan geen kanker bestrijden, maar biedt je wel mentale en lichamelijke ondersteuning middels handoplegging. Je hoeft niet te praten of iets te doen. Reiki geeft je alle rust en ruimte.

Wat is een reiki-massage of handoplegging?

Laat je niet misleiden door de naam ‘reiki-massage’. Bij een reiki-massage (of reiki-behandeling) bij NEI Praktijk ZON wordt je lichaam namelijk niet gemasseerd of gekneed. Reiki werkt met handopleggingen. De handen bevinden zich net boven je lichaam en dus net boven je kleren. Een laagdrempelige en prettige behandeling!

In deze tijd waarin we elkaar minder aanraken, kan het misschien juist wél fijn zijn om het lichaam aan te raken. Ga je voor de combibehandeling reiki + vlindermassage? Tijdens de vlindermassage wordt het lichaam dan wél vederlicht aangeraakt. Je ervaart het als een warm en aangenaam bad.

Waarom Henriëtta kiezen als jouw reiki master?

Eerlijk is eerlijk: NEI Praktijk ZON is niet de enige plek die reiki aanbiedt. Wel zijn er goede redenen die een reiki-behandeling bij NEI Praktijk ZON zo uniek maken. Kies voor een reiki-behandeling van een bevoegd Reiki Master.

 • Gecertificeerd Reiki Master
 • Fysieke en mentale ondersteuning
 • Warme en betrokken behandelaar
 • Geschikt voor jong en oud (ook dieren)
 • Geen praatsessies
 • Duidelijke uitleg
 • Laagdrempelige behandeling
 • Veilige, aangename omgeving
 • Eerlijk advies
Profielfoto Henriëtta Hofman Nei Praktijk ZON

Wat zijn de kosten voor een reiki-behandeling of reiki cursus?

De kosten voor een reiki-behandeling zijn afhankelijk van de aard van je bezoek aan NEI Praktijk ZON. Hieronder vind je een overzicht van de kosten.

 • Reiki (ontspanning)
  €55,- voor een behandeling van 45 minuten
 • Reiki + vlindermassage (zelfgenezing)
  €75,- voor een behandeling van 60 minuten
 • Cursus Reiki I of Reiki II:
  €180,- incl. btw voor een groep van max. 4 personen, van 10.00 tot 16.00 uur (zie data)
  €220,- incl. btw voor een individuele cursus, van 10.00 tot 14.00 uur (op afspraak)
 • Cursus Reiki III:
  €220,- incl. btw voor een individuele cursus, van 10.00 tot 14.00 uur (op afspraak)

Alle reiki-cursussen zijn inclusief: drinken, vegetarische lunch, cursusboek, terugkom-moment en een certificaat.

Een reiki-behandeling valt onder de categorie ‘alternatieve geneeswijzen’. Met een aanvullende verzekering kan je de kosten soms vergoed krijgen. Neem altijd contact op met je eigen zorgverzekeraar om te controleren of reiki wordt vergoed.

Hoe vaak je een reiki-behandeling moet ondergaan is afhankelijk van jouw klacht. Vraag Henriëtta gerust naar een indicatie.

reiki behandeling bij NEI Praktijk ZON

Meer informatie nodig?

Reiki begint altijd waar de ontvanger haar het meest nodig heeft. Laat reiki voor je werken en krijg een ‘stromend lichaam’.

Henriëtta Weijters

NEI coach en Luisterkindwerker
Profielfoto Henriëtta Hofman Nei Praktijk ZON

Henriëtta Hofman is een erkend Reiki Master. Naast Reiki behandelingen geef ik ook Reiki I, Reiki II en Reiki III.

Neem contact met mij op en laat je verrassen door het resultaat!

Contactformulier

  Cursusdata

  Op de volgende dagen wordt Reiki 1 gegeven:
  • vrijdag 30 september
  • vrijdag 11 november
  • vrijdag 10 februari.
  Op de volgende dagen wordt Reiki 2 gegeven:
  • vrijdag 16 december

  Reiki 3 is altijd op afspraak.

  Contactgegevens

  Telefoon: 06-51662660
  E-mail:info@neipraktijkzon.nl

  Veel gestelde vragen over Reiki

  Reiki heft onder andere fysieke en emotionele blokkades op in je lichaam. Energie wordt van de therapeut doorgegeven aan de ontvanger. Dit gebeurt door middel van handposities die vlak boven het hoofd of lichaam worden geplaatst. Lichamelijke klachten die je kan verzachten of oplossen zijn: hoofdpijn, buikpijn, rugpijn en meer.

  Reiki valt onder de categorie ‘alternatieve geneeswijzen’. Met een aanvullende verzekering hiervoor kan je hier soms een vergoeding krijgen, vaak met een maximum van 10 behandelingen. Vraag dit altijd na bij je eigen zorgverzekeraar.

  Hoe vaak je een reiki-behandeling moet ondergaan is afhankelijk van jouw klacht. Vraag behandelaar Henriëtta gerust naar een indicatie.