Reiki

Verzacht de pijn met Reiki

Reiki is een oeroude, eenvoudige en effectieve behandelingsmethode waarin met handoplegging wordt gewerkt. Handoplegging op het lichaam van een mens of het lijf van een dier om pijn te verzachten en weg te nemen.

Wat is reiki en wat doet het met je lichaam?

De Reiki-behandeling houdt het volgende in: de reiki master/behandelaar plaatst de handen in een serie posities boven het lichaam van de ontvanger. Reiki doet de rest. De energie heelt op alle niveaus van de mens: fysiek, emotioneel, mentaal en spiri-tueel. De Reiki-energie heelt de totale mens.

Wat gebeurt er bij een Reiki behandeling?

Bij de behandeling van hoofdpijn kan Reiki ook andere plaatsen en andere niveaus helen. De handen van de behandelaar worden op de pijnlijke plek, in dit geval het hoofd gelegd. Veel soorten hoofdpijn hebben hun oorsprong in het spijsverteringssysteem. Als de hoofdpijn het gevolg is van een storing in de darmfunctie, stroomt de energie zowel naar de darmen als naar het hoofd. Beide gebieden liggen op het lichamelijke vlak. Als de hoofdpijn een emotionele oorzaak heeft, bijvoorbeeld stress, dan geneest Reiki ook op dat niveau. Reiki behandelt niet alleen de waarneembare pijn, maar ook de oorzaak van de pijn.

Voor meer informatie over Reiki adviseer ik het boek De kern van Reiki van Diane Stein.

Na hoe vaak heeft een reiki behandeling effect?

Dit is sterk afhankelijk van de klacht waarmee je loopt. Soms geneest de klacht al na 1 behandeling. Bij de andere klacht is de zoektocht naar de oorzaak van de klacht wat langduriger, waardoor het meerdere sessies kan duren.

Hoe ervaren mensen een Reiki behandeling?

Een ervaring van een tachtigjarige dame na haar eerste behandeling: “Ik heb nog nooit zo een diepe ontspanning gevoeld. Ik was heel rustig en stil, alles in mij was heel ruim. En toen voelde ik dat het in de zieke plaatsen van mijn lichaam begon te werken. Dat er zoiets heerlijks bestaat.”

Het is een hele mooie ervaring als het zo direct waarneembaar is, maar de ervaringen van de ontvangers zijn individueel totaal verschillend. Ieder mens is uniek en het verschilt per persoon hoe Reiki ervaren wordt.

Reiki bij Nei Praktijk ZON

Wat is een reiki massage?

Reiki kan je op verschillende manieren toepassen. Van oorsprong geef je Reiki net boven het lichaam en raak je het net niet aan. Dat kan een hele prettige en fijne manier zijn om te ontvangen, zo voel je nooit de druk van degene die Reiki geeft.

In deze tijd van elkaar bijna niet meer aanraken kan het juist ook zeer helend zijn om het lichaam wel net aan te raken, maar dan vederlicht, zodat de ontvanger het als een warm en aangenaam bad ervaart. Dit wordt ook wel een reiki massage of handoplegging genoemd. Hierbij worden blokkades in het lichaam aangeraakt en zet een zelfhelingsproces in gang.

Naast deze technieken kan je er ook voor kiezen om een intuïtieve massage te ontvangen, hierin worden de Reiki technieken in combinatie met Holistic Pulsing en de reguliere ontspanningsmassage samengebracht. Zowel bij handoplegging als massage zal je lichaam heerlijk ontspannen zijn. Alle blokkades in je lichaam zijn aangeraakt om zo verlichting te geven aan pijn en stress.

Wat zijn de behandeling kosten bij Reiki?

De kosten voor een ontspanningsbehandeling van 60 minuten zijn 75,00 Euro en voor een specifieke behandeling (vanaf 15 minuten) 25,00 Euro. Bij een specifieke behandeling gaat het om alleen de pijnplek te behandelen met Reiki.
Daarnaast kan Reiki samen gaan met de vlindermassage. Totaal zorgt dit voor het stimuleren van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Hiervan zijn de kosten 75,00 euro voor 60 minuten Reiki + vlindermassage.

Meer informatie nodig?

Reiki begint altijd waar de ontvanger haar het meest nodig heeft. Laat reiki voor je werken en krijg een ‘stromend lichaam’.

Henriëtta Weijters

NEI coach en Luisterkindwerker
Profielfoto Henriëtta Hofman Nei Praktijk ZON

Henriëtta Hofman is een erkend Reiki Master. Naast Reiki behandelingen geef ik ook Reiki I, Reiki II en Reiki III.

Neem contact met mij op en laat je verrassen door het resultaat!

Contactformulier

  Data

  Op de volgende dagen wordt Reiki 1 gegeven:
  • Vrijdag 21 januari 2022
  • Vrijdag 29 april 2022
  Op de volgende dagen wordt Reiki 2 gegeven:
  • Vrijdag 11 maart 2022
  • Vrijdag 17 juni 2022

  Reiki 3 is altijd op afspraak.

  Contactgegevens

  Telefoon: 06-5166 2660
  E-mail:info@neipraktijkzon.nl