Huilbaby

Huilbaby

De blauwe of roze wolk waar je je zo op verheugd hebt, verdwijnt als sneeuw voor de zon, wanneer je baby te veel huilt. Hierbij wil ik je heel graag helpen, zodat jullie als ouders weer kunnen genieten van jullie baby.

Ik help iedereen met een huilbaby, of een baby die veel huilt. Ik luister naar wat er nodig is en bied direct hulp. Deze hulp bestaat uit:

het maken van een Luisterkind-afstemming met jullie kindje en daarna.

het tweemaal begeleiden via Zoom of huisbezoek.

Deze Luisterkind-afstemming geeft inzichten en handvatten waarmee gelijk resultaat zichtbaar is.

Achtergrond van een huilbaby

Laten we eerst eens kijken op welke manieren er gecommuniceerd kan worden tussen moeder en kind, al vóór de geboorte.

Fysiologisch kanaal

Het fysiologisch kanaal is het kanaal waarmee de moeder biologisch met het kind communiceert. Via dit kanaal kan de moeder het kind voorzien van voedingsstoffen.

Gedragskanaal

Het gedragskanaal heeft betrekking op het gedrag tussen de foetus en de moeder. Baby’s schoppen als ze niet op hun gemak zijn, of angstig zijn. Bijna alle vrouwen strijken over hun buik om de baby gerust te stellen.

Gevoelskanaal

Het gevoelskanaal is het kanaal waardoor emoties en gevoelens over en weer vloeien: liefde en zorgzaamheid, maar ook angsten en twijfel. Veel van deze emoties worden ervaren via de hormonen. Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat in een fractie van een seconde nadat angst bij de moeder een hartklopping heeft bezorgd, ook de hartslag van het kind omhoogschiet, naast het dubbele van het normale aantal slagen.

Wat zijn bekende oorzaken van een huilbaby?

– Angsten van de moeder die direct betrekking hebben op haar kind, op de zwangerschap, de echtgenoot of de gevoelens van onzekerheid en ontoereikendheid van de vrouw, hebben de grootste uitwerking op de foetus.

– Natuurlijk is roken, drugsgebruik of alcoholgebruik tijdens de zwangerschap slecht voor het ongeboren kind. Alcohol passeert de placenta even moeiteloos als bijna al het andere wat de moeder eet of drinkt. De uitwerking van alcohol op het kind is afhankelijk van de hoeveelheid en het ontwikkelingsstadium waarin de foetus zich bevindt. Roken zorgt ervoor dat er minder zuurstof aanwezig is in het bloed van de moeder. Dit kan de groei van het kindje belemmeren.

– Een slechte onderlinge gevoelsband kan ook leiden tot een huilbaby. Een sterke onderlinge gevoelsband in de baarmoeder komt in de laatste 3 maanden van de zwangerschap tot stand. Hier zijn tijd, liefde en zorg voor nodig. Deze band bepaalt grotendeels hoe de moeder-kindrelatie in de toekomst eruit zal zien. Tijdens de zwangerschap vindt een verwevenheid plaats tussen de aura van de moeder, vader en baby. De baby voedt zich ook met zowel mannelijke als vrouwelijke energieën om hierdoor zichzelf te vormen. De vader vormt ook een energetische bescherming om de moeder heen met zijn energieveld.

Wat zijn kenmerken van een huilbaby?

En dan is er de geboorte van het kindje, waar zo verlangend naar is uitgekeken. Het huilt vaak als het geboren wordt, wat op dat moment opluchting geeft. De eerste paar dagen is de baby moe van alle indrukken van de bevalling, en zal dan veel slapen. Daarna begint het soms: het huilt. Waarom huilt het?

Is de baby nog de bevalling aan het verwerken?

Is de bevalling te snel gegaan of heeft de baby bij een keizersnede het gevoel gekregen er ineens te zijn uitgeplukt?

Heeft de baby buikkrampjes?

Heeft de baby misschien een emotie overgenomen van mama of papa?

Praat de baby niet, maar kun je er wel mee communiceren?

Wat helpt tegen een huilbaby?

Het kunnen vele oorzaken zijn. Door NEI-therapie kun je heel snel de oorzaak vinden. Daarnaast kun je de negatieve energie weghalen en positieve energie toevoegen. Je ziet dan vaak aan de mimiek van de baby wat dit met de baby doet. Nadat de oorzaak gevonden is, worden er inzichten gegeven voor de ouders en de baby.

Een huilbaby kan veel verschillende oorzaken hebben. Als je niet weet wat er speelt, kan dit frustratie opleveren. Neem contact op en laten we samen tot nieuwe inzichten en oplossingen komen!

Ervaringen

Bij Henriëtta verblijf je in een goedverzorgde en heerlijk knusse & luxe cottage van wellness, flora & fauna & (self)care. Daarbij leidt ze je professioneel door cursussen met haar kennis en kunde en heeft ze een intuïtieve feel, die hiervoor nodig is wmb. Kortom: een rijke experience: ik voel me vol.

- Hanneke

Lieve Henriëtta, Dank je wel voor de mooie geweldige en waardevolle opleiding. En jouw gastvrije ontvangst. Ik ben heel veel inzichten verder en heb in Luisterkind mijn passie gevonden. Ik ben je hier heel dankbaar voor.

- Ilse

Dankjewel lieve Henrietta, je hebt een hele fijne energie. Precies wat luisterkind nodig heeft!

- Kelly