Over NEI Praktijk ZON

Henriëtta Hofman - NEI Coach

Over henrietta weijters

Wie zit er achter NEI Praktijk Zon?

Dat ben ik, Henriëtta Hofman.

Ik ben getrouwd, heb een hond Pip (boxer) en 3 kinderen met hun partners en kleinkinderen. Ik geniet van het oma zijn en van hoe mijn kinderen nu in het leven staan. Door veel met elkaar vanuit respect, vertrouwen en liefde te delen is de band met elkaar groot geworden.

Een klein stukje geschiedenis over mijzelf, mijn eigen zoektocht.

Mijn jeugd was goed, een fijne papa, lieve opa’s en oma’s en verder een kleine maar prettige familie. Met mijn moeder heb ik heel veel gestruggled. Laten we het erop houden dat ze heel bijzonder was, waar ik uiteindelijk veel van heb geleerd. Geleerd in de zin van, hoe blijf ik bij mijzelf.

Uiteindelijk hebben de struggles met mijn moeder en werkgerelateerde problemen ervoor gezorgd dat ik mij in mijzelf ben gaan verdiepen. Daarna heb ik twee jaar de vrouwencirkel gelopen, die is afgesloten door een nacht alleen in het bos te verblijven, zonder tent of andere materialen. Zo werd voor mij zichtbaar wie ik ben en waar ik voor sta.

Vervolgens de NEI coach opleiding gevolgd en later de Luisterkindwerker opleiding. Dit alles heeft er toe geleid dat ik het heel fijn vind om het geleerde in mijn leven aan anderen over te brengen. Tijdens de NEI coach opleiding ook alle modules gevolgd van systemisch werken. Waar familie- en organisatieopstellingen onder valt. Daarna Reiki 1, 2 en 3 gevolgd en massage opleidingen afgerond.

Iedereen heeft een ander pad in het leven. Maar door te kijken wat het onderbewuste wil vertellen van de persoon die voor mij zit, kan ik inzichten geven waarom iemand steeds tegen hetzelfde aanloopt in het leven, waarom iemand niet goed in zijn vel zit, een bepaalde ziekte heeft of zijn hoofd zo vol heeft zitten dat het niet meer kan functioneren.

Laat je verrassen door het resultaat.

In de praktijk komen ook mensen met relatieproblemen. Ik blijf geloven in liefde en respect voor elkaar en er alles uit te halen wat erin zit. Probeer er echt eerst alles uit te halen wat er misschien nog verstopt zit. En tot nu toe zijn er velen bij elkaar gebleven en hebben een nieuwe start gemaakt.

Uiteindelijk is een relatie goed en fijn als er respect, vertrouwen en liefde is.
De ander stimuleert in haar of zijn talenten en zo samen door kan groeien.
In de praktijk komen ook kinderen die allerlei problemen hebben. Samen met de ouder bekijken we wat er speelt bij het kind, in de thuis situatie of die van op school of vriendjes of vriendinnetjes. Zodat je weer verder kan met je leven vol nieuwe inzichten. Ook baby’s zijn welkom in mijn praktijk. Op het moment dat de ouders met de baby naar de praktijk komen en ik met de biotensor start, is
het heel vaak zo dat de baby zich volledig ontspant en tot rust komt.
Door de ouders inzichten te geven gaan ze met een rustige baby naar huis.

Dus zoals jullie al merken ben je in mijn praktijk welkom van 0 tot 100 jaar. Mijn praktijk is op Stille Wille 96 in Oost, West en Middelbeers.

Over henrietta weijters

Over Henriëtta

In een jaar tijd kan de wereld en je eigen situatie aardig veranderd zijn. Een verandering die je niet ziet aankomen en toch gebeurt.

Als je alleen al het Covid-19 jaar bekijkt. En dan is er nog niets persoonlijks. Zoals ik eerder heb geschreven, was ik voor een 2e keer gescheiden. Zo echt niet bij mij passend en toch gebeurt het mij. En dan gebeurt er na een half jaar het volgende:

Omdat er een afspraak met mijn ex-man is gemaakt in de zomer van 2020, om nog wat persoonlijke spullen op te halen, raken we met elkaar in gesprek. En sinds hele lange tijd kunnen we weer naar elkaar luisteren. Ons gevoel voor elkaar is niet weg.

Jack vraagt of ik therapie/coaching nog zou willen. Met de intentie waar zijn we elkaar kwijt geraakt. We kunnen hopen maar vooral met een open mind samen kijken. Hij is op zoek gegaan naar een communicatiecoach, het zijn Tamara en Gert-Jan Schouten uit Nistelrode geworden.

We leren te communiceren met elkaar en we willen elkaar heel graag begrijpen. Natuurlijk, het ging heel vaak goed maar er waren ook moeilijke momenten. En toen bleek dat we een heleboel hadden geleerd van onze coaches. We pasten de technieken toe, die vooral bestonden door goed naar elkaar te luisteren maar ook nu te weten waar de trigger points lagen van elkaar.

Het is nu maart 2021, we zijn weer bij elkaar. Wat zijn wij blij en emotioneel.

De Covid-19 tijd is niet makkelijk, maar voor ons heerlijk om in onze eigen bubbel dit helemaal samen te kunnen doen. Vertrouwen op elkaar, alles uitspreken naar elkaar en zien hoe de ander groeit. Het bijzondere wil dat in mijn praktijk mensen met relatieproblemen vaak bij elkaar zijn gebleven. Met elkaar keken we dan wat er wel leuk was aan de ander, wat zijn je wensen, bespreek je die met de ander?

Maar helaas, een partner en coach tegelijk zijn, dat werkt niet. En dat wil ik ook niet. Ieder individu is verantwoordelijk voor zijn houding en voor wat hij of zij zegt. Dus met deze ervaring er weer bij, waarin ik altijd al geloofde als je eenmaal voor elkaar hebt gekozen dat er altijd een weg is om elkaar terug te vinden, weet ik dat het echt kan werken.

En zo zie je dat iedereen zijn eigen levenspad heeft te bewandelen. Ik begrijp best dat er ook vragen rijzen bij dit verhaal. Maar alles uitschrijven was hiervan niet de bedoeling. Het is daarnaast mijn/ons pad en deze neem ik ook in bescherming.

Het is fijn om steeds meer te beseffen dat niet alles uit te stippelen valt. Dat er verrassingen zijn in het leven zowel positief als negatief. Maar als je open wilt staan voor alles wat er op je pad komt dan heeft het leven je heel veel te bieden.

 

Meer informatie nodig?

Een behandeling van bijvoorbeeld NEI, Reiki of Luisterkind geeft vaak onverwachte beelden en inzichten. Ervaar zelf de unieke methodes en leer weer leven vanuit eigen kracht.

Henriëtta Weijters

NEI coach en Luisterkindwerker
Profielfoto Henriëtta Hofman Nei Praktijk ZON

Als gediplomeerde, ervaren coach help ik personen bij het hervinden van hun eigen kracht.

Neem contact met mij op en laat je verrassen door het resultaat!

Contactformulier

    Contactgegevens

    Telefoon: 06-5166 2660
    E-mail:info@neipraktijkzon.nl