Blog

Vandaag heb ik het besluit genomen dat ik alles kan

Als je deze tekst leest en binnen laat komen, wat doet dat dan met je? Word je boos, opstandig of onverschillig?

In mijn praktijk kom ik regelmatig mensen tegen die onzeker zijn over zichzelf. In eerste instantie zijn ze het zichzelf geeneens bewust. Ik leer ze in hun eigen kracht te gaan staan door een eenvoudige oefening.

Op een groot vel laat ik ze de woorden ‘ik sta in mijn eigen kracht’ schrijven. Dit vel leggen ze op de grond, gaan erop staan en ze spreken deze woorden hardop uit.

Wat er dan gebeurt is mooi om zelf te ervaren; ze wiebelen, ze krijgen de woorden haast niet uit hun mond, ze beginnen te huilen of voelen heel duidelijk dat deze woorden niet van hen zijn. Een eenvoudige oefening die heel veel inzichten geeft over jezelf. Waarom lukt het niet om in de dagelijkse flow van het leven te denken en te voelen vanuit je eigen kracht?

Als huiswerk geef ik ze de volgende opdracht mee: leg het papier met de woorden ‘ik sta in mijn eigen kracht’ naast je bed en iedere morgen als je uit je bed komt ga je erop staan en spreek je ‘ik sta in mijn eigen kracht’ hardop uit.

Na 1 week deze oefening iedere dag te doen voel je bij jezelf en naar je omgeving toe al een verandering. Probeer het maar en als je vragen hebt ben je van harte welkom.

Ervaringen

Bij Henriëtta verblijf je in een goedverzorgde en heerlijk knusse & luxe cottage van wellness, flora & fauna & (self)care. Daarbij leidt ze je professioneel door cursussen met haar kennis en kunde en heeft ze een intuïtieve feel, die hiervoor nodig is wmb. Kortom: een rijke experience: ik voel me vol.

- Hanneke

Lieve Henriëtta, Dank je wel voor de mooie geweldige en waardevolle opleiding. En jouw gastvrije ontvangst. Ik ben heel veel inzichten verder en heb in Luisterkind mijn passie gevonden. Ik ben je hier heel dankbaar voor.

- Ilse

Dankjewel lieve Henrietta, je hebt een hele fijne energie. Precies wat luisterkind nodig heeft!

- Kelly